Het populaire sociale media platform Instagram heeft de 50 meest bezochte trekpleisters, onder haar 700 miljoen actieve gebruikers, bekend gemaakt. De twee meest befaamde toeristische sites in Istanbul, de Aya Sophia en de Sultan Ahmetmoskee, vallen doordat ze zo vaak zijn getagged, ook onder de 50 wereldwonderen.

FOTO: Aya Sophia

27ste plaats

De Aya Sophia kwam hierbij op de 27ste plaats met meer dan 172,000 gebruikers die online een foto postte van het imposante bouwwerk. Het wereldberoemde gebouw, oorspronkelijk een kathedraal van de orthodoxe kerk, gebouwd tijdens de heerschappij van Byzantijnse Keizer Justinianus I in 537, werd na de verovering van de stad Istanbul in 1453 door Sultan Mehmet II, omgedoopt tot een moskee.

FOTO: Aya Sophia

47ste plaats

Ondertussen staat de Sultan Ahmetmoskee, die werd gebouwd tussen 1609 en 1616 tijdens het regentschap van Sultan Ahmet I, op de 47ste plaats in de ranking met 9,024 hits. De moskee is ook wel bekend als de Blauwe Moskee omwille van de vele blauwe tegels die werden gebruikt in het interieur.

FOTO:Sultan Ahmetmoskee
FOTO:Sultan Ahmetmoskee

De Eiffeltoren in Parijs werd met meer dan 3.6 miljoen posts, bekroond tot meest populaire reisbestemming onder de Instagram-gebruikers. Op de tweede plaats komt de Big Ben in Londen met 2.4 miljoen gedeelde berichten. Als laatste in de top 3 staat de Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona, goed voor 2 miljoen shares.

Sabah