Armeniërs verwelkomen vluchten Istanboel-Yerevan na normalisatiegesprekken

Armeniërs waren verheugd over de hervatting van de vluchten tussen Istanboel en Jerevan, die naar verwachting woensdag van start zullen gaan.

Inwoners van Yerevan spraken met Anadolu Agency (AA) over de vluchten die tot 2020 werden uitgevoerd door Atlasjet, maar werden stopgezet als gevolg van het faillissement van de onderneming.

Gagik Dorunts zei dat de vluchten zullen bijdragen aan de versterking van de economische en politieke betrekkingen.

Dorunts, 73, onderstreepte de noodzaak van vrede in de regio en zei:

“Het is goed dat er vluchten zijn tussen Turkije en Armenië. Als het om handel gaat, is het mogelijk om goederen van zeer hoge kwaliteit uit Turkije mee te nemen. Wij willen Armeense produkten in de winkels in Turkije zien”.

Arpi Maisuryan wees erop dat vluchten van groot belang zijn voor de ontwikkeling van toerisme en handel.

“Er wonen veel Armeniërs in Istanbul. Dit is ook goed voor hen, en ik zie het niet negatief dat het toerisme zich in zekere mate ontwikkelt,” zei Maisuryan.

“Wat de handel betreft, er zijn hier al Turkse producten en de mensen zijn tevreden over deze kwaliteit.”

Ondertussen benadrukte Hamlet Hakopyan dat het noodzakelijk is om de vluchten te starten en dat het een grote bijdrage zal leveren aan het versterken van de banden tussen mensen en het handhaven van de vrede in de regio.

Aftellen naar vluchten

Pegasus Airlines zal vluchten van de luchthaven Sabiha Gökçen van Istanbul naar Yerevan uitvoeren op maandag, donderdag en zaterdag, en van Yerevan naar Istanbul op dinsdag, vrijdag en zondag.

FlyOne zal vluchten uitvoeren van Yerevan naar Istanbul Airport op maandag, woensdag en vrijdag.

In 2019 werden 61.431 passagiers tussen de twee landen vervoerd. De vlucht duurt twee uur.

Bron: Sabah