Ishkhan Saghatelyan

Armenië zal naar verwachting het proces van Turkificatie ondergaan.

Dit is wat vice-voorzitter van de Nationale Vergadering van Armenië, lid van de oppositie “Armenië” factie Ishkhan Saghatelyan vandaag aan verslaggevers vertelde.

“We maken ons ernstig zorgen en we veroordelen ook het geflirt tussen Nikol Pasjinyan en Erdogan dat de afgelopen dagen is begonnen. Het is geen toeval dat Erdogan gisteren zei dat Turkije positieve signalen ontvangt van Armenië. Het is duidelijk te zien dat er vertrouwelijke banden en gesprekken zijn tussen Armenië en Turkije, en dit is niet in het belang van Armenië.

Degenen die rechtvaardigen en zeggen dat Armenië gesprekken met Turkije moet voeren, het is heel duidelijk dat Turkije drie voorwaarden heeft gesteld (afstand doen van Artsak, afstand doen van de internationale erkenning van de Armeense genocide en erkenning van de territoriale integriteit van Turkije), waaronder de vierde (corridor door de provincie Syunik). Ik wil de Armeense autoriteiten vragen aan welke van deze voorwaarden zij bereid zijn te voldoen”, zei hij.

Toen hem werd verteld dat de autoriteiten beweren dat er geen corridor zal komen, zei Saghatelyan dat hij de autoriteiten niet gelooft aangezien zij het tegenovergestelde hebben gedaan van wat zij hebben gezegd.

Bron: NewsAM