Foto: Armeense soldaten en Armeniërs verlaten Nagorno-Karbakh

Bij het conflict in de regio Nagorno-Karabach zijn minstens 2.300 Armeense soldaten omgekomen. Dat meldt het Armenië ministerie.

“Op dit moment zijn er 2.317 lichamen van gesneuvelde soldaten, waaronder ook niet-geïdentificeerde”, verklaart een woordvoerder van het Armeense ministerie van Volksgezondheid op sociale media.

Dat zijn bijna duizend doden meer dan in een eerdere verklaring van de regering over het aantal omgekomen Armeense soldaten.

Azerbeidzjan

Azerbeidzjan communiceerde nog niet over het aantal gesneuvelde soldaten. Wel meldde Bakoe 93 dodelijke slachtoffers onder burgers.

Armenië en Azerbeidzjan hebben eerder deze week onder bemiddeling een akkoord bereikt om het conflict in Nagorno-Karabach te eindigen.

Volgens de voorwaarden van de deal mag Azerbeidzjan de controle behouden. De overeenkomst kan in Armenië op weinig applaus rekenen. Er zijn ondertussen beelden verspreid waarop te zien is hoe Armeniërs eigendommen in brand steken vooraleer ze het gebied verlaten.

Onlust in Jerevan

In de Armeense hoofdstad Jerevan braken onlusten uit en werden belangrijke gebouwen bestormd.

Sinds september laaiden de gevechten opnieuw op, met meer dan duizenden doden en tienduizenden ontheemden als gevolg.

Azerbeidzjan kon rekenen op de steun van Turkije, Armenië op die van de Russen. Alhoewel de Russische staatsleider eerder had gezegd bij dit conflict Armenië niet te steunen.

Bron: AA