Arabische toeristen die hun zomervakantie doorbrengen in Turkije, zijn ondanks de zware regenval, verzot op de rafting-activiteiten die de Melen-rivier in Düzce te bieden heeft.

Toeristen uit Qatar, Saoedi-Arabië en Irak komen massaal bijeen op de 13 kilometer lange rafting-stroom die door het dorpje Dokuzdeğirmen loopt in het district Cumayeri.

Hüseyin Tunçel, een lokale ondernemer, zei in een interview met Anadolu Agency dat hij lokale en buitenlandse toeristen ontvangt. “Veel buitenlandse toeristen en in het bijzonder, Arabieren, bezoeken Düzce en de melen-rivier. Hoewel het vandaag regende, kwamen ze om te raften. Ze komen hier elke dag van de week, wat een aangename ontwikkeling is voor de uitbaters van de rafting faciliteiten,” haalde de zaakvoerder aan. Hij benadrukte dat ze dit seizoen minstens 40.000 Arabische toeristen hopen te verwelkomen.

De Iraakse toerist, Halis Eldagıstani, zei dat hij naar Düzce is afgezakt om te leren raften. Eldagıstani voegde toe dat hij een geweldige tijd heeft gehad.

“Turkije is erg mooi. Düzce ook. We kwamen naar de rivier en zagen veel mooie plekken. We vonden het heerlijk om hier te raften. We houden ook van de inwoners. Ze behandelen ons heel goed. Overal is het erg groen en ongelooflijk mooi,” aldus de Iraakse toerist.

Sabah

O.A. ✅