Turkije’s populaire vakantiebestemming Antalya heeft in de eerste zes maanden van het jaar 2019, meer dan 5 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen.

Volgens gegevens van de Provinciale Directie Cultuur en Toerisme, ontving Antalya voor het eerst in de geschiedenis een recordaantal van 5 miljoen bezoekers in de periode januari-juni.

Het aantal toeristen dat de stad bezocht tijdens de genoemde periode steeg met 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Tegen het einde van juni verwacht men een totaal van zo’n 5.5 miljoen toeristen.

De belangrijkste luchthaven van de stad Antalya verwelkomde een totaal van 4,93 miljoen buitenlandse toeristen. De overige 101.000 bezoekers vlogen op Gazipaşa Airport.

In juni kwam het gemiddelde neer op ongeveer 75.000 nieuwe toeristen per dag.

Uit de meest recente en officiële statistieken blijkt dat in totaal 8,74 miljoen buitenlandse toeristen een bezoek hebben gebracht aan Turkije in de eerste vier maanden van 2019. Dit komt neer op een sterke stijging van 12,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor.

De regering verwacht dit jaar 30 miljard euro aan inkomsten uit toeristische activiteiten. De voorspellingen voor volgend jaar en 2021 bedragen respectievelijk 33 miljard euro en 37 miljard euro.

(Karleusastar)

Hurriyet

O.A. ✅