De Amerikaanse reus Enterprise, die de grootste vloot heeft in de autoverhuur-industrie, verwacht in Turkije een drievoudige groei over de komende vijf jaar.      

Het bedrijf, dat ook een belangrijke overeenkomst ondertekende met Turkish Airlines (THY), zal dit jaar zo’n 180 miljoen euro investeren in Turkije. Voorzitter Andrew C. Taylor, zei dat Turkije een zeer belangrijke markt is voor het bedrijf.

“Wij zien Turkije als een zeer belangrijke en aantrekkelijke markt. Ook onze samenwerking met Turkish Airlines ondersteunt dit. We zijn erg blij met deze samenwerking en om hier te zijn,” haalde hij aan.

Het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld is op juli 2014 van start gegaan met haar activiteiten in Turkije. Het is de Turkse Gürbaşlar Automotive Group die de zaken in naam van Enterprise runt.

“We rijden op dit moment met bijna 10.000 voertuigen in Turkije. De komende vijf jaar verdrievoudigen we dit naar 30.000. We zullen een groot deel van het bedrag investeren in voertuigen. Daarnaast zullen we ook onze kantoren uitbreiden in heel Turkije. We hebben we onze plannen opgesteld met oog op de nieuwe luchthaven van Istanbul. Ook hier zullen we het nodige investeren,” voegde de voorzitter toe.

De autoverhuur-sector in Turkije registreert een jaarlijkse groei van ongeveer 10 tot 15 procent. Men verwacht dat dit cijfer in de toekomst nog zal stijgen. Enterprise Turkey streeft naar een omzet van 750 miljoen euro binnen de komende vijf jaar.

Sabah

O.A.