AKP-afgevaardigde Şenel Yediyıldız, die bekend staat om het feit dat hij de president een profeet noemt, zei dat iedereen in het hiernamaals zal boeten voor de stemmen die hij in de verkiezingen van 2023 uitbrengt, zo meldde het dagblad Cumhuriyet op 23 september.

De Ordu-afgevaardigde Şenel Yediyıldız van de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP), die bekend staat om het feit dat hij president Recep Tayyip Erdoğan een profeet noemde, zei dat het uitbrengen van een stem in de algemene verkiezingen van 2023 zelfs belangrijker zal zijn dan de islamitische erediensten, meldde het dagblad Cumhuriyet op 23 september.

Sprekend in de context van een islamitisch hiernamaals waar men berouw moet tonen voor zijn goede daden en tekortkomingen, zei Yediyıldız dat hij zelf zal “boeten” voor zijn stem na de dood.

“Denk niet dat ik niet zal boeten voor de stemmen die ik heb uitgebracht. Oprecht, ik zeg je dat je er zelfs meer voor zult boeten dan de gebedstijden die je hebt gemist, het vasten dat je niet hebt kunnen uitvoeren of de pelgrimstocht die je hebt overgeslagen,” zei Yediyıldız.

Tijdens een huwelijksceremonie waaraan hij deelnam, had Şenyıldız naar de president verwezen in een term die alleen voor de profeet Mohammad wordt gebruikt en die in het hele land tot controverse had geleid.

Bron: Turkse media