Foto: Pinterest

Cappadocië, een landstreek in Centraal-Anatolië, die bekend staat voor haar sprookjesachtige schoorstenen, is een belangrijke trekpleister. Vorig jaar werd het gebied bezocht door meer dan 1 miljoen toeristen. De stad staat tevens ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

De Kızılçukur vallei in Cappadocië is de ‘place to be’ om één van de beste zonsondergangen ter wereld te bezichtigen. Het eerste wat opvalt is het uitzicht in de vallei dat verbazingwekkend is. De zonsondergang wordt een schouwspel wanneer de kleuren veranderen van rood naar oranje en vervolgens groen. Het wordt pas adembenemend wanneer de laatste zonnestralen de schoorstenen raken en gereflecteerd worden over het hele landschap.

Foto: DS

De Kızılçukur vallei ligt op 3 kilometer van Ürgüp. De vallei heeft ook wonderbaarlijke wandelroutes voor avonturiers die de regio willen verkennen. Langs die routes kunnen hikers ook historische kerken bezoeken. Op het einde van de wandelroute zal u getuige zijn van de beste zonsondergang van de hele wereld. Vergeet zeker niet de Kızılçukur vallei toe te voegen aan jouw ‘bucket list’ wanneer je op bezoek bent in Cappadocië.

Sabah