Een hond, die ongeveer een jaar geleden door zijn baasje werd achtergelaten aan een bushalte, wacht daar nog steeds op hem.

Inwoners van het Turkse vakantieoord Bodrum, in Muğla, gaven hem de naam ‘Can’ (‘leven’ in het Turks).

Buurtbewoonster Burçin Keleş merkte de hond voor het eerst op toen ze uit het raam van haar huis keek, vlakbij de bushalte. Het viel haar op dat de hond steeds op dezelfde plek bleef, zegt ze in een interview met Anadolu Agency.

“Mijn man en ik zijn voor hem gaan zorgen. We noemden hem Can. Sinds hij werd achtergelaten door zijn familie is hij hier aan deze bushalte steeds blijven wachten tot ze terugkomen. Als het buiten heel koud is, nemen we hem mee naar onze tuin. Maar de volgende ochtend wil hij steeds weer over het [tuin]hek klimmen, dan wil hij terug naar de bushalte. Als hij ons huis verlaat, is het alleen maar om terug naar de bushalte te gaan en op zijn familie te wachten,” zegt Keleş.

Alle mensen in Bodrum waren dol op Can, maar toch ‘wil’ hij terug bij zijn eerste familie zijn.

“Maar we weten dat zijn familie hem niet zal komen halen. Ik ben zijn voorgeschiedenis te weten gekomen. De hond behoorde toe aan een familie die hier vroeger vlakbij woonde. Hun buurman klaagde steeds dat de hond “te veel haar verloor”. Die familie heeft de hond achtergelaten toen ze verhuisden. Dit ben ik te weten gekomen toen ik aan de praat raakte met de klagende buurman,” aldus Keleş.

Ze voegt eraan toe dat als ze geen goede thuis vindt voor Can, ze hem zelf zal adopteren.

Hürriyet

S.V.R.