Zuhal Demir bij PKK-meeting

Een onschuldig ‘aperitiefgesprek’ met Kamerlid Zuhal Demir, georganiseerd door N-VA Gent, liep na afloop even uit de hand. Een Turkse Gentenaar vroeg na de lezing een apart gesprek aan met Demir, maar weigerde de Genkse daarbij een hand te geven en noemde haar een terrorist.

Hij haalde daarbij aan dat Demir, zelf van Turks-Koerdische afkomst, ooit op een foto stond met een vlag van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK op de achtergrond. De man werd door de politie uit de zaal verwijderd.

Niet zo zeer het feit dat een jonge Turk haar een terrorist noemde, spookt nog altijd door Zuhal Demir (N-VA) haar hoofd. “Wel het feit dat hij me een hand weigerde te geven omdat ik een vrouw ben, baart me grote zorgen”, zegt ze.

80ccc7bc-023a-11e6-accf-7b4ab9118d19_web_scale_0.0483092_0.0483092__

PKK-vlag

Toen de politica van Turkse afkomst de jongeman vertelde dat ze dat niet begreep en dat zoiets niet hoort in ons land, slingerde hij haar verwijten naar het hoofd en riep dat ze een terroriste is omdat ze ooit geposeerd heeft met een Koerdische PKK-vlag.

“Ik heb dat niet ontkend, maar probeerde hem duidelijk te maken dat politici op veel plaatsen gaan praten en dat we niet altijd kunnen eisen dat bepaalde vlaggen, posters en andere symbolen verwijderd worden. Tenzij het echt te gortig zou zijn. Maar daar had hij allemaal geen oren naar. Het was een dovemansgesprek. Politiemannen in burger die in de zaal aanwezig waren, hebben hem daarop verwijderd.”

Bron: GVA