Michael Heemels (34), de woordvoerder van de rechtspopulistische politicus Geert Wilders, moet diep door het stof nu hij bekend heeft dat hij minstens 20.000 euro uit de partijkas stal om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Toch ziet het ernaar uit dat de partij bij de volgende verkiezingen de grootste wordt.

“Wilders is al jaren immuun voor de schandalen rond zijn medewerkers.”

“Ik heb verkeerde keuzes gemaakt. Jarenlang heb ik mijn toevlucht gezocht in overmatig drank­ en drugsgebruik om stressvolle situaties, werkdruk en persoonlijke conflicten de baas te blijven. Ik leefde in een sprookjeswereld, en heb alles en iedereen om me heen belogen en bedrogen.” Het mag duidelijk zijn: Michael Heemels schaamt zich diep.

Jarenlang was hij een rijzende ster binnen Wilders’ Partij van de Vrijheid (PVV).

Het mag duidelijk zijn: Michael Heemels schaamt zich diep. Jarenlang was hij een rijzende ster binnen Wilders’ Partij van de Vrijheid (PVV). Hij had het niet alleen tot fractievoorzitter en penningmeester in Nederlands Limburg geschopt, hij slaagde er ook in zijn grote droom waar te maken: nationaal woordvoerder van Geert Wilders worden.


PVV Partij van schandalen

Het is niet het eerste schandaal met een vertrouweling van Geert Wilders. Met de regelmaat van de klok moet de Nederlandse toppoliticus in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over wangedrag van Kamerleden of andere PVV-politici.

  • Zo bleek in 2010 dat Kamerlid Eric Lucassen nog veroordeeld was voor seksuele intimidatie tegen twee ondergeschikte vrouwelijke soldaten, in de tijd dat hij nog onderofficier bij de luchtmacht was.
  • Kamerlid James Sharpe kwam in dat jaar in opspraak omdat hij als zaakvoerder van een telecombedrijf massaal zijn klanten had opgelicht, en omdat zijn ex-vriendin hem van mishandeling beschuldigde.
  • Kamerlid Richard de Mos deed stof opwaaien omdat hij op zijn cv had vermeld dat hij oud-schooldirecteur was, terwijl dat helemaal niet klopte.
  • Kamerlid Marcial Hernandez belandde in de cel nadat hij een ambtenaar had geslagen.
  • Twee jaar later volgde een nieuwe reeks schandalen. Statenlid Cor Bosman werd toen uit de partij gezet omdat hij een lid van de PVDA met Turkse roots “een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken” had genoemd.
  • Iets later moest ook Statenlid Jos van Hal Schepper opstappen na een miljoenenfraude bij het advocatenkantoor van zijn vrouw. Later dat jaar beroofde Van Hal Schepper zich van het leven.

Bron: het Nieuwsblad