Een Turks koppel dat 70 jaar lang gelukkig getrouwd was en een voorbeeld stelde voor velen, stierf met slechts 26 minuten verschil tussen het heengaan van elke partner.

Raziye en Abdurrahman Yılmaz, beiden 92, brachten hun leven door in de Moryer Hooglanden, gelegen op 16 kilometer afstand van het stadscentrum van de zuidelijke Turkse stad Antalya.

Het Yılmaz echtpaar, dat elkaar ontmoette door middel van een gearrangeerd huwelijk, stond tegenover de beproevingen van het plattelandsleven. Ze slaagden erin om 11 kinderen en 30 kleinkinderen op te voeden met een bescheiden inkomen uit de landbouw.

Raziye Yılmaz stierf vrijdag om 07:30 een natuurlijke dood. Abdurrahman die de afgelopen maanden werd behandeld in het ziekenhuis, stierf 26 minuten later. Hun kinderen en verwanten waren diep bedroefd door hun dubbel verlies.

Er werd een begrafenisgebed gehouden in het geboortedorp van het koppel. Nadien werden ze naast elkaar begraven op de dorpsbegraafplaats.

“Ze wilden elkaar niet alleen laten in deze wereld. Ze waren bestemd om samen te zijn,” zeiden de dorpelingen tegen Anadolu Agency.

Hun 55-jarige zoon, Turan Yılmaz, liet weten zeer bedroefd en verbaasd te zijn door het gelijktijdig overlijden van zijn ouders.

“Ze hielden heel veel van elkaar. Mijn vader zei altijd tegen mijn moeder: ‘We zullen samen sterven, als God het wil zullen we tegelijk sterven’. Mijn moeder moest er altijd om lachen. Ze moeten het gevoeld hebben. Ik ben god dankbaar dat hun wens in vervulling is gegaan,” zei Turan.

Sabah

O.A. ✅