Op de archeologische opgravingssite Acemhoyuk in de centrale Turkse provincie Aksaray werd een 4200 jaar oude rammelaar gevonden. Voorzitter van de archeologische site professor doctor Aliye Oztan zei dat de rammelaar een van de vele artefacten is die dit jaar gevonden zijn op de site.

https://www.youtube.com/watch?v=DdCvsyLkCcg

 

“Het is een interessante vondst. Een speeltje van 2200 jaar v.C., met andere woorden is het 4200 jaar oud. Het is van aarde gemaakt. Het speciale hieraan is dat het geluid maakt vanwege de kiezelsteentjes die erin zitten. Het is een van de oudste voorbeelden van de hedendaagse plastieken rammelaars.

Speelgoed

Het doel van de opgravingen

Oztan die het doel van de opgravingen te Acemhoyuk vertelt zei: “Het doel van deze opgravingen is dat wij alledaagse voorwerpen van het Bronzen Tijdperk willen onderzoeken en analyseren. Ze verklaarde ook nog wat voor voorwerpen ze vonden tijdens de opgravingen. “De artefacten die jullie hier zien hebben we in Acemhoyuk opgegraven. “We hebben onder andere deze rammelaar, een ketting gemaakt van botten , metalen naalden en tassen gevonden.”

Speelgoed3

Ensonhaber