COVID-19: steeds meer Turkse dorpen in quarantaine

In een poging verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan zijn in de provincies van Centraal- en Oost-Anatolië verschillende dorpen en buurten voor 14 dagen in quarantaine geplaatst.

In de provincie Van, aan de grens met Iran gaat het over 4 plekken: de buurt Esenyamaç in het district Başkale, de wijk Han in het district Çaldıran en de dorpen Tellikaya en Çemik in het district Çatak. Dat heeft gouverneur Mehmet Emin Bilmez aangekondigd. Hij liet ook weten dat ondanks de maatregelen toch enkele migranten erin zijn geslaagd de grens over te steken.

“Elke migrant wordt medisch getest. Iedereen die verdachte symptomen heeft, wordt naar het ziekenhuis gebracht om daar 14 dagen in quarantaine te blijven. Tot nu toe heeft nog geen enkele migrant positief getest op het virus”, aldus Bilmez.

In het district Çekerek, in de Centraal-Anatolische provincie Yozgat werd dit weekend het dorp Yukarıkarahacılı in quarantaine geplaatst. De veiligheidsdiensten hebben er controleposten opgezet om te voorkomen dat mensen het dorp in of uitgaan.

Çekerek, Yozgat, Turkije

Op 27 maart meldde de lokale gezondheidsdienst van de provincie Rize aan de Zwarte Zee dat een district met 4 omliggende dorpen in quarantaine was geplaatst.

Op 29 maart meldden ook de Noordelijke provincie Gümüşhane en de Noordoostelijke provincie Artvin quarantaine voor enkele dorpen. In Gümüşhane gaat het om het dorp Yukarı Kulaca in het district Şiran en in Artvin om het dorp Camili in het district Borçka.

Gümüşhane, Turkije

K.L.

(Bron: Hürriyet)