De Europese voetbalbond UEFA onthulde donderdag het logo voor de Champions league-finale die in mei in Istanboel gespeeld zal worden. Op de ‘final identity’ zoals Uefa de afbeelding noemt, zijn bekende monumenten te zien zoals de ‘Martelarenbrug van 15 juli’, voorheen ‘de Bosporusbrug’, ‘de Galatatoren’ en ‘het aquaduct van Valens.

Sinds vorig jaar mogen artiesten uit de gaststad het logo voor de finale ontwerpen, en tekenaar Tolga Tarhan kreeg dit jaar de opdracht. Het logo is gebaseerd op een abstracte weergave van de stad bij zonsondergang en geïnspireerd “door het rijke kleurenpallet van de hemel boven Istanboel en het levendige licht van deze bruisende stad.”

De Champions league-finale zal op 30 mei 2020 in het Atatürk Olympisch stadion gespeeld worden. Het zal de tweede keer zijn dat de Turkse stad de belangrijkste voetbalwedstrijd voor Europese clubs organiseert.

De eerste keer was in 2005. Dat was toen de meest epische wedstrijd uit de geschiedenis van de Champions League, een match tussen Liverpool en Milan waarin 6 doelpunten vielen en waarbij Liverpool na strafschoppen won. Eerder deze maand werd in het thuisstadion van Beşiktaş, het Vodafone Park, ook in Istanboel, de UEFA Super Cup gespeeld. Dat was een match tussen Liverpool en Chelsea. Ook hier wonnen ‘the Reds’ na strafschoppen.

Sabah