Een zakenvrouw uit het zuidoosten van Türkiye, die in 2016 in Turks Cyprus een jackpot van 4,5 miljoen Turkse Lira (224.957 euro) won, maar niet werd uitbetaald vanwege een “technische storing in de machine”, heeft een zes jaar durende juridische strijd gewonnen toen de rechtbank bepaalde dat de prijs met wettelijke rente moet worden uitbetaald.

Na de uitspraak van de rechtbank in Nicosia bedankte Gözde Şafak Sezer de justitie in Turks Cyprus voor de beslissing.

Sezer bezocht Turks Cyprus op 28 april 2016 en won de jackpot van ruim 4,5 miljoen lire in het casino van een hotel.

Sezer beschreef haar strijd als een lang proces van zes jaar en merkte op dat ze begon met vertrouwen in de rechterlijke macht in Turks Cyprus.

“Ik was overstuur toen ik te horen kreeg dat de jackpot niet zou worden uitbetaald. Toen ik zei: ‘Ik zal een gerechtelijke procedure aanvragen’, zeiden ze me dat ik geen resultaten zou krijgen. Maar ik gaf niet op en won uiteindelijk”, aldus Sezer.

Rente

De rechtbank oordeelde dat de prijs van 4,5 miljoen lira met rente moet worden betaald. Geschat wordt dat Sezer in dit geval een uitbetaling van bijna 9 miljoen lira (449.955 euro) zal ontvangen.

Haar advocaat Doğu Abidin gaf informatie over de rechtszaak en zei dat een team van deskundigen van het bedrijf in Spanje dat de machine vervaardigde, is gekomen en een speciaal rapport heeft opgesteld.

Abidin verklaarde dat zijn cliënte een foto van zichzelf nam toen ze de prijs op de machine won, “Ze gaven 4.500 lira (240 dollar) in plaats van 4,5 miljoen lira, en zeiden dat er een technisch probleem was.”

“De beslissing was een nieuwjaarsgeschenk voor mij,” zei Sezer.

Bron: Hürryet