Foto: Fatmagül’ün Suçu Ne

De populariteit van de Turkse tv-series overtreft alle verwachtingen in Spanje. Dat zegt José Antonio Anton, afgevaardigd bestuurder van de Atresmedia Groep, die de Turkse tv-series aan Spanje verkoopt.

Voor de tweede keer in 10 jaar tijd doet Atresmedia het beter dan zijn grootste rivaal Mediaset en dat is te danken aan de Turkse series. Dat zei Anton in een interview met de Spaanse krant El Confidencial.

“Het laatste decennium hebben de Turkse tv-series succes over de hele wereld,” aldus Anton.

De serie ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ (Wat is Fatmagüls schuld?) was in januari 2018 immens populair in Spanje.

Foto: José Antonio Anton

Turkije is de tweede grootste exporteur van tv-series ter wereld, na de VS.

“Turkse series zijn uniek en van heel hoge kwaliteit. Je hebt ze in alle genres: drama, komedie, horror, detective en geschiedenis. Daarachter zit meer dan 20 jaar ervaring, grote budgetten en fantastische scenario’s, acteertalent en buitenscènes.”

Anton heeft al bepaalde opnames bijgewoond in Turkije. “De productieteams zijn heel professioneel. Hoewel het een heel moeilijke zaak is, maken ze ongelooflijk mooie opnames, vooral buiten in de natuur. Ze hebben een solide industrie. De acteurs zijn echte sterren. Om deze redenen denken wij dat Turkse tv-series een wereldwijd fenomeen zijn.”

Momenteel worden er minstens 15 Turkse series uitgezonden op de Spaanse televisie. Ze worden bovendien uitgezonden op momenten dat er veel kijkers zijn.

Bron: Hürriyet

S.V.R.