Bissy Owa, beter bekend als jonge rapper Bissy Blaza, was vorige maand op 3 mei te gast op de Vlaamse radiozender MNM bij Brahim & Astrid om zijn nieuwe clip ‘Money tot de dood’ te presenteren. Dat liep echter uit de hand vanwege zijn uitspraken over zionisten. De man werd uit de live-uitzending gehaald. 

De jonge rapper met Turks-Nigeriaanse roots wil met zijn nummer de problematiek rond de situatie van de Palestijnen aankaarten, maar ging daar volgens de radiozender iets te ver in. “F*ck die zionisten”, klonk het onder meer. Zijn microfoon werd daarop meteen uitgetrokken.

 

Volgens Owa spreekt de media vaak over de situatie in Palestina, maar laten ze te weinig de kant van de Palestijnen horen. “Ik wil daarover kunnen praten”, legt hij uit.

In de discussie die volgde op het voorval, die door de rapper zelf gefilmd werd, zegt dj Brahim dat hij de frustratie van de rapper wel begrijpt, maar dat de zaak heel delicaat ligt. “Ik snap je gevoelens, maar dit kan niet live op de nationale radio”.

Uiteindelijk wordt de rapper vriendelijk verzocht om het gebouw te verlaten. “Dit is censuur, en dat kan ook niet”, besluit hij.

De VRT laat in een reactie weten dat Brahim en Astrid correct gehandeld hebben volgens het beleid.

BEKIJK HIERONDER ZIJN VIDEOCLIP

https://www.youtube.com/watch?v=eRsHDEdECpA

HLN