©AP

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft tijdens een speech in Sorgun hard uitgehaald naar ons land. Volgens hem pakt België terreur groeperingen te zacht aan. Erdogan wil ook dat onze autoriteiten verantwoording afleggen voor de fouten die gemaakt werden in de aanloop naar de zelfmoordaanslagen door IS in Brussel.

Erdogan vond het ook niet kunnen dat België aanhangers van PKK vorig week toeliet om een propagandatent op te zetten in de buurt van het  gebouw van de Europese Raad waar toen een top tussen de EU en Turkije aan de gang was over de vluchtelingencrisis. “En wat gebeurde er? Wat gebeurde er twee dagen later?”, vroeg Erdogan zich luidop af, referend aan de aanslagen.

Hij gaf ook de Europese autoriteiten nog een veeg uit de pan gaf om dat ze Ibrahim El Bakraoui -een van de kamikazebroers- vrij lieten rondlopen na zijn uitzetting uit Turkije.

“Wat een onbekwame regeringen… We hebben die kerel opgepakt in Gaziantep, we hebben hem gedeporteerd, we hebben hem teruggezonden. Die heren daar hebben niet gedaan wat nodig was en hebben de terrorist vrijgelaten”, aldus Erdogan tijdens een speech in Sorgun.

https://www.youtube.com/watch?v=1DROLFpwYi0

 

De Turkse president benadrukte nog dat het terrorisme niet het probleem van één land is alleen maar van de hele wereld.

Bekijk ook ‘Erdoğan’dan Belçika’ya: Yazık oldu O İnsanlara…’

https://www.youtube.com/watch?v=2QZX-qNKseU

 

Bron: demorgen.be