Hande Yener

De Turkse popster Hande Yener heeft bekendgemaakt dat vorig jaar borstkanker bij haar is geconstateerd, maar dat zij na een chirurgische ingreep en een periode van behandeling is hersteld en de ziekte heeft overleefd.

Op een dag voelde ze een massa in haar borst terwijl ze thuis zat. Yener zei dat ze naar een ziekenhuis ging om het te laten controleren en later vernam dat ze kanker had.

“Terwijl ik mezelf controleerde, kreeg ik argwaan en ging ik naar een ziekenhuis. Ik hoorde mijn arts ‘ramp’ zeggen en ik was er kapot van,” merkte ze op.

“Ik dacht dat ik zou sterven. In dit proces leerde ik dat een vroege diagnose levens redt. Elke zes maanden vier ik dat ik nog leef. Elke keer als er een schoon rapport uitkomt, vieren we dat thuis met gegil,” voegde Yener eraan toe.

De zangeres zei dat ze tijdens haar kankerbehandeling het podium op ging na een chirurgische ingreep die zeven uur duurde, en dat ze het podium op ging met een gewatteerde jas aan zodat de medische buisjes op haar lichaam niet te zien zouden zijn en niemand er iets van zou vermoeden.

Benadrukkend dat ze wilde dat het kankerproces hoopvol zou zijn voor vrouwen, onderstreepte de popster dat elke vrouw zichzelf onder controle moet houden.

“Ik moet dit alles aan alle vrouwen vertellen. Ik wil dat iedereen hoort wat ik heb verteld,” merkte ze op.

Uitdrukkend dat ze voor de eerste en laatste keer over kanker sprak, verklaarde Hande Yener dat ze na dit proces niet meer met kanker geassocieerd wilde worden.

Bron: Hürriyet