Foto: HDV Tevhit Moskee Venlo

De Turkse moskee ‘Tevhit’ in Venlo, de grootste gemeente in Noord-Limburg en na Maastricht,  is ‘niet blij’ met de aanleg van een beachsportveld naast de moskee.

De gelovigen worden afgeleid door de harde muziek en sporters in bikini, zegt secretaris Hakan Tasdemir van het moskeebestuur in een interview met een Nederlandse nieuwswebsite.

De secretaris wijst erop dat het veld juist tegenover de moskee wordt aangelegd, op een voormalig trainingsveld van voetbalclub Kwiek Venlo.

De moslims richten zich tijdens hun gebed naar Mekka en kijken zo direct uit op het beachsportveld. Tevens vreest hij dat de stilte wordt verstoord, zodat de moslims niet rustig kunnen bidden.

Secretaris Hakan Tasdemir wijst erop dat de moslims en de sporters elkaar de ruimte moeten geven. In goed overleg met het gemeentebestuur wordt daarom gezocht naar een oplossing.

Naar aanleiding van de bedenkingen van de moskee, gaat Wethouder Alexander Vervoort (Sport, SP) ter plekke met het bestuur in gesprek. Ook wordt de zaak nog eens in het college besproken. De gemeente is eigenaar van het beachsportveld.

Bron: Twitter