Çağla Akalın

Çağla Akalın, die werd gekozen als de eerste trans-schoonheid van Turkije, verklaarde dat het Katarsis-programma – waarin ze in voorkwam – van Gökhan Çıray is geannuleerd.

“Toen ik de programmadirecteur Gökhan Çıra naar de situatie vroeg, zei hij dat hij ook hoorde dat het programma zojuist uit de lucht was gehaald en dat het hem speet.”

Çağla Akalın, de eerste trans-schoonheidskoningin van Turkije, was de 11e aflevering van Katarsis, gepresenteerd door Gökhan Çınar, die afgelopen maart werd uitgezonden op het Exxen-platform van televisiespeler Acun Ilıcalı.

In het programma werden Akalın’s kindertijd, jeugdperiode en de trauma’s die hij heeft meegemaakt uitgelegd. Onlangs is het programma van het platform verwijderd. Het bleek dat RTÜK bij het verwijderen van het programma een boete oplegde aan het programma en wilde dat het uit de uitzending werd verwijderd.

In een gesprek met Oda TV zei Akalın: “Het programma was erg leuk. Het werd uitgezonden op Exxen op 12 maart. Ik merkte dat het programma de afgelopen twee dagen uit Exxen was verwijderd. Ik vroeg de presentator Gökhan Çıra naar de situatie.” “Hij zei dat hij het net had vernomen en het speet.”

In de afgelegde verklaring werd gezegd dat het platform door RTÜK een boete kreeg voor de uitzending van Catharsis waar ik een gast was en dat de uitzending moest verwijderd worden.

Ten slotte verklaarde Çağla Akalın dat er geen moment was dat iemand in het programma kon storen en klaagde dat ze haar stem niet kon laten horen.

“Als de pijn en tranen die ik in het verleden heb meegemaakt, gestraft moeten worden, dan is het maar zo!”

Akalın zei het volgende: “Als de pijn en tranen die ik heb meegemaakt in het verleden die bestraft moeten worden, dan is het maar zo. Het leven dat ik leid is geen leven dat mensen op een dwaalspoor zal brengen of een voorbeeld voor mensen zal zijn. Ik heb niet geprobeerd mijn leven aan iemand op te dringen.”

Bron: Turkse media