Cengiz Balcı toont een foto van de afgehakte vingers die hij vond, in Adana, Zuid-Turkije, 11 mei 2021

Een man wiens vingers werden afgerukt toen vuurwerk dat hij vasthield ontplofte, is erin geslaagd ze terug te krijgen dankzij een oplettende burger en sociale media.

De 32-jarige Uğur T. was maandagavond met vrienden op straat om de kampioenstitel van Adana Demirspor, een team uit de tweede divisie, in de zuidelijke provincie Adana te vieren.

Het vuurwerk dat hij probeerde af te steken ontplofte onverwacht toen hij het nog vasthield, waarbij twee van zijn vingers werden afgerukt.

Hij werd naar een ziekenhuis gebracht terwijl Cengiz Balcı, die in de buurt van de plaats van het incident woont, het gebied afzocht en de twee vingers vond.

Balcı vond de afgerukte vingers en legde ze in de koelkast voordat een vriend van hem een bericht op sociale media plaatste, waarin hij iedereen die het slachtoffer kende opriep contact met hem op te nemen om de vingers terug te halen.

Uren later werden de vingers naar het ziekenhuis gebracht door vrienden van Uğur T. Artsen onderzoeken Uğur T. nu om te zien of de vingers met succes terug getransplanteerd kunnen worden.

Balcı vertelde dat hij eerst een harde knal hoorde en zich naar buiten haastte.

“Ik weet dat mensen buiten de overwinning van het team aan het vieren waren, maar ik hoorde een hele harde knal. Ik rende met mijn vrienden naar buiten. Toen mensen in de menigte zeiden dat iemands vingers eraf waren geblazen en vermist waren, besloten we ze te gaan zoeken. Na een tijdje vond ik ze,” vertelde Balcı dinsdag aan Demirören News Agency (DHA).

“Ik schrok me rot toen ik de vingers zag. Ik kon ze niet met blote handen aanraken, maar ik moest ze toch oprapen. Het waren tenslotte delen van iemand,” zei hij.

Oproep op sociale media

“Ik kende het slachtoffer niet. Hij was al naar het ziekenhuis gebracht. Ik wist ook niet wat ik met de vingers moest doen en belde de hulpdienst. Die zeiden dat ik de vingers in een koelkast en bij een bepaalde temperatuur moest bewaren. Ik legde ze in een koelkast in een winkel hier.

Vervolgens postte een vriend online (op een Facebook-pagina voor autoliefhebbers) dat we de vingers hadden, met vermelding van het adres van het incident. Uiteindelijk nam iemand die het slachtoffer kende contact met ons op en hebben we de vingers aan hem overhandigd”, voegde hij eraan toe.

Bron: Sabah