Twee muzikanten (links) en (rechts) Serdal Akar wordt gearresteerd door twee politieagenten

Een Turkse man met de naam Serdal Akar heeft op 25 mei een bouwvakker gedood die op straat naast hem zat omdat hij “hem een rare blik toewierp”, zo bleek uit videobewaking.

Gebruikers van sociale media merkten op dat de moord tekenend was voor de algemene spanning onder de bevolking vanwege het coronavirus.

Op bewakingsbeelden die op 25 mei zijn opgedoken, is te zien hoe een Turkse man met de naam Serdal Akar in het kustdistrict Eminönü in Istanbul een toeschouwer in zee gooit, waarbij hij de man doodt die tijdens zijn val met zijn hoofd op het beton stoot.

Akar zou op 22 april bouwvakker Ahmet Uzun hebben gedood, vlak nadat hij een jong kind had opgepakt, boven zijn hoofd had gehouden en het leek alsof hij haar in het water wilde gooien.

Ahmet Uzun

Akar zou geestesziek zijn volgens de politie, die hem kort na de moord op de 38-jarige Uzun aanhield, naar de rechtbank bracht en hem kort daarna arresteerde.

Akar is te zien terwijl hij wegloopt van de plaats van het misdrijf. Een menigte begint zich om hem heen te verzamelen toen hij merkte dat hij iemand in het water had gegooid.

Muzikanten

Twee muzikanten die op dat moment opnames maakten in de buurt van de plaats van het misdrijf, hebben gezegd dat Akar eerst Uzun benaderde omdat hij hem “een rare blik gaf”, en hem vervolgens sloeg voordat hij hem in zee gooide.

Gebruikers van sociale media merkten bij het vrijgeven van de beelden van de moord op dat de spanningen in de Turkse samenleving zijn toegenomen, en zeiden dat “het puur geluk is dat [zij] nog leven”.

De scherpe stijging van de armoede en de werkloosheid tijdens de COVID-19-pandemie heeft ook het aantal zelfmoorden in het land doen toenemen, vooral onder delen van de bevolking met lagere inkomens die zwaar in hun levensonderhoud zijn getroffen.

Bekijk hier de beelden.

Bron: Turkse media