Eén van de coronamaatregelen in Turkije houdt in dat alle moskeeën gesloten zijn, tot ongenoegen van de gelovigen. Maar in Istanbul, in het district Fatih, heeft een kat handig gebruik gemaakt van de ontstane lege ruimte om haar kittens op de wereld te zetten.

Toen de imam van de Arakiyeci Ahmet Çelebi-moskee het gebouw binnenging om op te roepen tot het Vrijdaggebed, hoorde hij steeds miauwen. Hij ging door met zijn werk en ging ervan uit dat het geluid van buiten kwam. Op weg naar buiten stootte hij echter op de moeder met haar vier jongen, die onder de preekstoel een schuilplaats hadden gevonden.

Hij haastte zich naar de winkel om melk en voeding te kopen voor de hongerige poezen. Hij nam het hele gebeuren op, tot grote vreugde van sociale mediagebruikers in heel het land. In de video zie je de poesjes spelen op het tapijt. Ze tuimelen en vallen over elkaar en lopen uiteindelijk naar de moederkat om te eten.

Maar om hygiënische redenen was de imam genoodzaakt om de katten uit de moskee weg te halen. Hij gaf hen een onderkomen er vlak naast. De moederkat noemde hij ‘Pamuk’ (of ‘Katoen’) omdat ze zo zacht en lief leek.

Bron: Sabah

S.V.R.