De hulporganisatie heeft de Armeense Surp Vartanants Kerk in Istanbul voorraden bezorgd in het kader van de COVID-19 maatregelen.

In totaal zijn er ongeveer 2000 voedselpakketten gedoneerd aan de Armeense kerk om mensen te ondersteunen die getroffen zijn door de negatieve economische gevolgen die het coronavirus heeft veroorzaakt. De Kerk, gelegen in de Sisli wijk, zal op zijn beurt de pakketten verder verdelen onder de Armeense bevolking die in Istanbul woont.

Ercan Tan, een bestuurslid van de Rode Halvemaan (Turks: Türk Kızılayı), meldde aan Hurriyet dat het aantal hulpbehoevenden nog zal stijgen als gevolg van de aanslepende epidemie. Hij voegde hieraan toe dat “de hulp die ze hebben aangeboden aan de Armeense Kerk genoeg zal zijn voor zo’n 1500 tot 2000 personen voor de komende 25 dagen.”

Murat Oger, hoofd van de stichting van de Armeense Surp Vartanants Kerk, bedankte de hulporganisatie voor de hulp en voegde hierbij toe dat “de Rode Halvemaan, een van de belangrijkste stichtingen in ons land (Turkije, red.), ook hulp heeft aangeboden aan de mensen in Feriköy.”

In Turkije zijn er momenteel 133,721 besmettingen vastgesteld, terwijl er 3,841 personen overleden zijn aan de gevolgen van het coronavirus. Wereldwijd heeft het virus, voor het eerste vastgesteld in het Chinese Wuhan, zich naar 178 regio’s verspreid en blijven de Verenigde Staten en Europa de hardst getroffen regio’s.

De Amerikaanse John Hopkins Universiteit meldt dat er wereldwijd meer dan 284,000 doden te betreuren zijn. Tegelijkertijd zijn er meer dan 3,86 miljoen besmettingen vastgesteld. 1,29 miljoen mensen zijn genezen van de ziekte.

Bron: Anadolu Ajansi

O.A.