Kübra Gönçü Tuncel (27) kwam om het leven toen ze werd aangereden door een betonmixer.

De Turkse gemeenschap in Sint-Niklaas rouwt om de dood van Kübra Gönçü Tuncel (27). De jonge moeder kwam gisteren met haar fiets onder een betonmixer terecht.

De 27-jarige Kübra overleed ter plaatse. Morgen gaat er ook een herdenking met bloemenhulde door aan de plaats waar ze werd aangereden.

In Sint-Niklaas is gisterochtend een dramatisch ongeval gebeurd waarbij een fietser om het leven is gekomen. Het zou gaan om een jonge vrouw.

Het ongeval gebeurde rond 9.15 uur op het kruispunt van de Plezantstraat met de Guido Gezellelaan.

Daar is een oversteekplaats waar fietsers in beide richtingen de weg kunnen kruisen. De fiets kwam er, om nog onduidelijke redenen, onder een vrachtwagen terecht.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden verder te bestuderen, het ging mogelijk om een dodehoekongeval. Door het dodelijk ongeval was de omgeving een tijd lang afgesloten en was er ook verkeershinder.

Alles wijst op een dodehoekongeval. PVDA (Partij van de Arbeid van België) gaat op de eerstvolgende gemeenteraad een pleidooi houden om vrachtverkeer in de binnenstad te verbieden bij het begin en einde van de scholen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de oversteekplaats op het met lichten geregelde kruispunt van de Plezantstraat met de Guido Gezellelaan en Spoorweglaan.

Naast het zebrapad ligt een fietsoversteek waar fietsers in twee richtingen de rijbaan kunnen kruisen. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een dodehoekongeval.

Kübra Göncü Tuncel (27) op slag dood na aanrijding met betonmixer

De chauffeur van de betonmixer merkte Kübra (27) niet op toen hij vanuit de Plezantstraat rechtsaf de Guido Gezellelaan indraaide.

Het slachtoffer kwam onder de wielen van het gevaarte terecht. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse maar de 27-jarige moeder was op slag dood. Het zou gaan om een jonge moeder die net haar kind had weggebracht.

De 42-jarige bestuurder van de vrachtwagen, was in shock. Hij legde een negatieve alcohol- en speekseltest af.

Zijn rijbewijs werd door het parket onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Er werd ook een expert ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval uit te pluizen.

Bron: TT