Turkse keuken wint Michelin-onderscheiding

Na vele jaren te hebben gewerkt in het financiële centrum van Wall Street in New York en op de valutamarkten in Genève en Londen, opende Gökhan Yüzbaşıoğlu een Turks restaurant, genaamd El Turco, in Miami en werd hij onlangs geëerd door Michelin, de grootste autoriteit in de voedsel- en drankenindustrie ter wereld.

Michelin bekroonde El Turco, dat vorig jaar werd geopend, met de Bib Gourmand award en schreef het in de Michelin restaurantgids in. El Turco is nu het enige Turkse restaurant in Miami dat op de Michelin-lijst staat.

Yüzbaşıoğlu, de zoon van Rıfat Yüzbaşıoğlu, een voormalig afgevaardigde van de Partij van het Ware Pad, zei dat hij, na 37 jaar in de Forexmarkten te hebben gewerkt, het restaurant opende waar hij en zijn vrouw al jaren van droomden om bij te dragen aan de promotie van de Turkse keuken, waar hij zo van houdt. En nu is hij trots dat Michelin zijn restaurant bekroond heeft.

Nurdan Gür Yüzbaşıoğlu, de oprichter van El Turco, verklaarde dat Turken de eet- en drinkcultuur hebben gevormd met de beschavingen waarmee ze in hun historisch proces in aanraking zijn gekomen, en voegde eraan toe dat ze het menu van El Turco hebben gecreëerd met de invloed van deze cultuur.

El Turco biedt een modern Turks-Ottomaans keukenmenu.

Bron: Hürriyet