Dilay Willemstein, 20 jaar, werd in Nederland tot schoonheidskoningin gekroond. Dilay, wier moeder Turks is, zei: "Ik ben een liefhebber van Turkije."
De Turks-Nederlandse Dilay Willemstein uit Eindhoven is eerder deze week gekroond tot Miss World Nederland. Ze werd uit negen kandidaten verkozen om Nederland te vertegenwoordigen bij de Miss World-verkiezingen in Puerto Rico.

Het moment dat ze als winnares werd gekroond staat haar nog helder voor de geest.

“Ik hoorde mijn naam, maar besefte het nog helemaal niet. Ik zat nog vól adrenaline en vol met zenuwen.”

Maar natuurlijk was de Turkse Nederlander ook heel gelukkig met haar winst.

“Ik was superblij! Maar ook echt helemaal verbaasd. Dat moment valt niet te beschrijven.”

En niet alleen Dilay, ook haar ouders zijn in jubelstemming. “Mijn vader pakte me vast en was aan het huilen”, zo vertelt de kersverse Miss. “Ook mijn moeder is supertrots.”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dilay ✨ (@dilayw)

Nu het besef van de winst enigszins is ingedaald en de meeste appjes en telefoontjes zijn beantwoord, kan ze al een beetje vooruitkijken naar de Miss World verkiezing, waar zij ons land zal vertegenwoordigen.

De kersverse Miss World Nederland deed mee om af te rekenen met haar verleden, vertelde Dilay.

“Ik paste vroeger, vanaf de basisschool, nooit goed in de groep”, vertelde de nieuwe Miss World Nederland.

“Daar had ik op de middelbare school ook last van. Ik belandde in een depressie, ik zat er echt doorheen. Ik heb er hard aan gewerkt, ben er ook uitgekomen.”

Volgens de organisatie is bij Miss World de inzet voor goede doelen een van de belangrijkste selectiecriteria. De competitie zou meer gaan om “solide vriendschappen en netwerken” dan om onderlinge strijd. Ook is er geen badpakkenronde opgenomen in de wedstrijd.

“Dit mede voor vrouwen die zich vanuit culturele en religieuze overwegingen niet in een badpak aan het publiek kunnen en mogen vertonen”, aldus Miss World Nederland.

Bron: Nederlandse media