Een Turks-Nederlandse hulpagentschap heeft meer dan 600 waterputten gebouwd in Pakistan als onderdeel van een waterzuiveringsproject. De Nederlandse Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHHNL) bouwde de waterputten in verschillende provincies, inclusief de op een na grootste provincie Punjab.

“Toegang tot schoon water is een groot probleem in Pakistan,” vertelde Ayhan Aslantas, een bestuurslid van de organisatie, aan Anadolu Agency. Meer dan 120.000 mensen hebben toegang tot schoon water gekregen dankzij het project zei hij.

 “We hebben 226 waterputten gebouwd in 2017. We zijn van plan dit getal tot 1000 te verhogen dit jaar,” zei Aslantas. Sinds 2005 heeft de organisatie 3,5 miljoen Turkse lira (928.000 dollar) aan hulp gegeven aan Pakistan.

Het agentschap, gestart in 2003, krijgt het meeste van haar donaties van Turkse mensen. IHHNL geeft hulp aan 23 landen, voornamelijk in Azië en Afrika.

Myanmars Rakhine-provincie is een van de regio’s waarop het agentschap focust.

Afgelopen jaar gaf het hulpagentschap 14 miljoen lira (3,7 miljoen dollar) aan hulp aan behoeftige mensen doorheen de wereld.

Hurriyet