De Britten geven zich over aan de Ottomanen.

De producent van de succesvolle Tv-serie ‘Dirilis Ertugrul‘ kondigde aan dat hij op het punt staat een nieuwe tv-show uit te brengen die focust op de heldhaftige soldaten die meevochten in de bekende strijd om Kut al-Amara tegen de Britse troepen in 1916.

Mehmet Bozdag, de producent en scenarist van de bekende tv-serie “Dirilis Ertugrul”, kondigde aan dat men volop in de weer is de nieuwe tv-show voor te bereiden. De show zal verschijnen onder de naam “Mehmetcik Kut`ül Amare” en wordt verwacht af te zijn rond januari.

Kortfilm

Bozdag, die naar de provincie Konya kwam voor een filmprijsuitreiking voor zijn kortfilm “A Hadith A Film”, vertelde Anadolu Agency dat de serie het verhaal zal vertellen betreffende de overwinning van de Ottomaanse troepen in 1916 op de Engelse troepen.

Bozdag: “We werkten dag en nacht aan de realisatie van dit project. We hopen erop dat de serie zal uitgezonden worden op de openbare staatszender TRT vanaf januari. We hebben een fantastisch productieteam. De kijkers zullen een serie krijgen zoals ze er nog nooit voordien een gezien hebben.”

Meer recente geschiedenis van Turkije

Daarnaast gaf Bozdag aan dat hij met zijn vorige serie “Dirilis Ertugrul” het verhaal vertelde van het ontstaan van het Ottomaanse Rijk, maar dat hij zich nu, met zijn nieuwe serie “Mehmetcik Kut`ül Amare”, wilde focussen op de meer recente geschiedenis van Turkije.

Grootste filmset ooit in Turkije

“We zullen proberen het verhaal te vertellen van de helden die vanuit Istanbul naar de hete woestijnzanden gezonden werden om te gaan strijden tijdens de Eerste Wereldoorlog. We hopen met dit project een waardige serie te creëren ter nagedachtenis van onze heldhaftige soldaten. De serie werd gefilmd op de grootste filmset ooit in Turkije. We reconstrueerden de stad Kut al-Amara volledig. Allerlei tenten, geweren en pistolen werden nagemaakt voor de serie. Een kunstteam van zo een 60 tot 70 mensen werkte gedurende een periode van meer dan 2 jaar aan de details van de serie en de set.”

Verder uitgezonden

De producent bevestigt eveneens dat de serie “Dirilis Ertugrul” verder uitgezonden zal worden op TRT en dat de cast de laatste 6 maanden zowel tijdens de dag als de nacht onderwezen werd. Ze werden getraind – net zoals de soldaten in de 19de eeuw – door de beste commandanten beschikbaar in Turkije. Daarnaast werden ze ook bekend gemaakt met de problemen die heersten onder de soldaten tijdens de strijd in de woestijn. Nu is het enkel nog de vraag of de nieuwe serie evenveel succes zal kennen dan “Dirilis Ertugrul”.

De serie wordt opgenomen in Istanbul en zal volledig focussen op de belegging van Kut Al Amara in 1916.

Sabah