Mariniers aan boord van een landingsschip op weg naar de kust voor een landingsoperatie, in Izmir, West-Turkije, 29 april 2021. (AA FOTO)

Informeel bekend als de “krokodillen”, toonden de leden van de elite infanterie-eenheden van de Turkse Strijdkrachten (TSK: Türk Silahlı Kuvvetleri) hun vaardigheden tijdens een recente trainingssessie.

De mariniers van de TSK ondergaan een strikt trainingsregime te land en ter zee, aangezien het land alert blijft om wat het noemt het Mavi Vatan (Blauw Moederland) te verdedigen, verwijzend naar de territoriale wateren in de Egeïsche, de Middellandse en de Zwarte Zee.

De Mariniersbrigade is gestationeerd in Foça, een Egeïsche stad in de westelijke provincie Izmir die ressorteert onder het Commando Zeestrijdkrachten.

Het belang van de eenheden kwam onlangs in het licht te staan van de spanningen in de Egeïsche Zee en de oostelijke Middellandse Zee met regionale landen.

Mariniers gaan aan boord van het schip nadat ze uit een helikopter naar beneden zijn geklommen, in Izmir, West-Turkije, 29 april 2021. (AA FOTO)

Strenge training scherpt de fysieke en militaire vaardigheden van de eenheid aan. De basis- en gevorderdentrainingen omvatten een reeks scenario’s.

Op zee leren zij hoe zij in een schip kunnen infiltreren met behulp van snel bewegende kleine boten, vanuit een helikopter naar een schip kunnen afdalen en doelen op zee kunnen neutraliseren, alsmede hoe zij met kleinere boten aan boord van grotere schepen kunnen gaan.

Marineteams worden ook getraind in het afvuren van raketwerpers op vijandelijke schepen terwijl ze aan boord zijn van kleine, snel bewegende boten, een van de moeilijkste schiettechnieken.

Aan het einde van de opleiding leren de soldaten hoe zij de vijandelijke linies aan de kust heimelijk kunnen benaderen, en hoe zij verkenningen kunnen uitvoeren en doelen kunnen neutraliseren.

Mariniers neutraliseren “kapers” aan boord van het schip tijdens een training, in Izmir, West-Turkije, 29 april 2021. (AA FOTO)

TCG Sancaktar en TCG Bayraktar, twee plaatselijk gebouwde amfibische tanklandingsschepen begeleiden de mariniers tijdens de training.

De twee reusachtige schepen, met een hoogte van 13,875 meter en een breedte van 1,960 meter, simuleren verschillende scenario’s voor de mariniers. In één zo’n scenario worden ze “gekaapt” door terroristen.

Tot de tanden bewapend, nadert een marineteam aan boord van een speedboot het schip en klimt op een ladder. Nadat ze een veilige plaats hebben gevonden om na de missie samen te komen, beklimmen ze de bovenste verdiepingen van het schip en neutraliseren de vijandige elementen één voor één in een volledige bezemronde van het schip.

In een ander scenario abseilen ze van een helikopter om de controle over het gekaapte schip terug te krijgen. Een ander scenario behelst een landing aan de kust, van aan boord van landingsschepen en het neutraliseren van strandhoofden.

Bron: Sabah