Ortaca, een kleine stad gelegen tussen populaire toeristische plekken in het zuidwesten van Turkije, wil meer bezoekers aantrekken met een fascinerende aanbieding voor “professionele toeristen”.

Eén persoon zal uitgekozen worden door de gemeente voor wat zij beschrijft als de “beste baan in Turkije”. Deze persoon zal een maand verblijven in de stad met haar toeristische trekpleisters zoals de wereldbefaamde Dalyan en de ruïnes van de antieke stad Kaunos. De vergoeding voor de gekozen professionele toerist bedraagt 30.000 Turkse lira (meer dan 6.900 dollar oftewel 5.845 euro).

https://bestjobinturkey.com/

Solliciteren voor de baan kan van 15 mei tot 14 juli op www.bestjobinturkey.com en één gelukkige man of vrouw zal gedurende augustus werken voor een vakantie waarbij alle uitgaven en het maandelijkse salaris betaald zullen worden door de gemeente van Ortaca en lokale vzw’s.

Sollicitanten

Sollicitanten moeten minstens één buitenlandse taal spreken, bedreven zijn in bloggen en sociale media efficiënt kunnen gebruiken. Ze moeten ook een camera goed kunnen gebruiken want ze moeten hun ervaring online delen. De burgemeester van Ortaca, Hasan Karacelik, zegt dat hij of zij de “gelukkigste werknemer” zal zijn met toegang tot de beste vakantieplekjes die de stad biedt, van reine stranden tot historische ruïnes.

De stad is voornamelijk populair bij Europese toeristen voor Dalyan en Iztuzu, twee bekende en goed bewaarde stranden waar modderbaden aanwezig zijn en tevens de broedplekken vormen voor de ‘onechte karetschildpadden’.

Sabah