Het bureau van de gouverneur van Istanbul heeft de door de oppositie geleide hoofdstedelijke gemeente verboden iftar-maaltijden (maaltijden om het vasten te verbreken) te houden op het beroemde Sultanahmetplein.

Het bureau van de gouverneur van Istanbul heeft de gemeente Istanbul, die wordt geleid door de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), verboden om Ramadan activiteiten te organiseren op het Sultanahmet Plein.

Bijzonder genoeg werden dergelijke evenementen overvloedig georganiseerd op het beroemde plein toen de stad nog werd bestuurd door de AKP.

Op 23 maart stuurde İBB secretaris-generaal Can Akın Çağlar een brief naar het kantoor van de gouverneur over de activiteiten die de gemeente van plan was te houden tijdens de maand Ramadan in de hele stad, volgens een verslag van het dagblad Birgün.

De brief vermeldde de namen van verschillende plaatsen waar dergelijke evenementen zouden worden gehouden, waaronder het Sultanahmetplein.

Het bureau van de gouverneur verwees de brief naar het ministerie van Cultuur en Toerisme, dat zei dat het Sultanahmetplein een “historische plaats” was en daarom niet mocht worden opengesteld voor Ramadan-festiviteiten.

Onder verwijzing naar het besluit van het ministerie, zei het bureau van de gouverneur in zijn antwoord aan de İBB dat er dit jaar geen iftar-bijeenkomsten op het beroemde plein zouden worden toegestaan.

Bron: Hürriyet