Verschillende vertegenwoordigers van de toeristische industrie in Turkije, riepen Duitse bezoekers op om op vakantie te gaan naar Turkije. Hun boodschap luidde: “Politiek is niet van belang, jullie blijven welkom!”

De vertegenwoordigers droegen deze boodschap uit tijdens het jaarlijkse vakantiesalon in Berlijn. De boodschap wil Duitse toeristen duidelijk maken dat ze ondanks het huidige politieke klimaat, welkom blijven in Turkije.

Benelux en Duitsland van groot belang

Volgens de gouverneur van Antalya, Münir Karaoğlu, is er ondanks de recente daling van bezoekers “niets veranderd” in termen van veiligheid en kwalitatieve dienstverlening in de regio. “Antalya ziet er nog steeds hetzelfde uit. De stad is veilig en heeft goede openbare diensten. Onze dienstverlening blijft van uitzonderlijk hoge kwaliteit en jullie zijn allemaal welkom in onze stad”, aldus Karaoğlu. De gouverneur voegde hieraan toe dat Duitsland, Nederland, België en de Scandinavische landen van groot belang zijn voor het toerisme in de regio.

Rustige stad

Een andere vertegenwoordiger verklaarde dat de regio klaar staat om de bezoekers te verwelkomen. “Er is hoop voor de toekomst en we proberen er alles aan te doen om het de toeristen naar hun zin te maken. De politie situatie verandert hier niets aan en we zullen onze job blijven uitvoeren. In Antalya zijn er geen noemenswaardige incidenten voorgevallen en Antalya blijft ook een rustige stad. We zullen alle toeristen met open armen verwelkomen”, aldus Tayfun Turanlıoğlu, hoofd van het Kundu Toerisme Investeringsvereniging (KUYAB).

Normaliseren

Muhittin Böcek, de burgermeester van de badplaats Konyaalti, voegde hieraan toe dat Turkije en Duitsland uit de huidige politieke impasse zullen geraken en dat de Duitsers “vrienden voor het leven zijn”.

“Nu onze banden met Rusland aan het normaliseren zijn, ben ik ervan verzekerd dat we onze problemen met Duitsland kunnen oplossen. Wij hebben namelijk een bijzondere band met Duitsland. Verschillende Turkse zakenlui en leden van de diaspora wonen in Duitsland. Bovendien hebben we ook veel Duitse vrienden die in Antalya wonen.”

Bilaterale banden

De toeristische vertegenwoordigers geloven dat Turkije een groei van 30-35 procent in het aantal bezoekers, kan realiseren, zolang dat de Europese markt stabiel blijft en de bilaterale banden tussen Moskou en Ankara blijven normaliseren. Verder verklaarden ze dat ze veel positieve reacties hebben gekregen van Duitsers op het salon.

Hürriyet