De Turkse regering en een stad in het noordwesten van het land werkten samen bij de training van enkele Argentijnse brandweerleden.

De stad Kocaeli en het Turkse agentschap voor coöperatie en coördinatie (TIKA), een organisatie gericht op het aanbieden van humanitaire hulp, gaf reeds opleidingen aan een 20-tal brandweermannen, die allemaal met succes hun certificaat behaalden. Drie van hen zijn Argentijn. De opleiding duurde ongeveer drie weken. Aldus volgens een verslag van de gemeente van Kocaeli.

Het verslag gaf ook aan dat er sinds 2010, over een 15-tal verschillende landen, 1776 personen met succes hun certificaat als brandweerman behaalden.

Zowel theoretisch als praktisch

Tijdens de opleiding kregen de brandweermannen zowel theoretische als praktische lessen, waaronder vuurinterventietechnieken, bewegen in ruimtes gevuld met rook, zoektechnieken naar slachtoffers, het leren gebruiken van een thermale camera, en het leren omgaan met verkeersongevallen.

Kennis

Salih Palaz, hoofd van het brandweerdepartement in Kocaeli: “Kennis is iets dat groeit als men het deelt met elkaar.”

“Dankzij onze brandweerlieden uit het Zuid-Amerikaanse Argentinië zijn we er met succes in geslaagd zowel educatie, kennis als ervaringen te delen met elkaar.

“Het Kocaeli brandweerdepartement biedt niet alleen een uitstekende opleiding aan maar het speelt eveneens een belangrijke rol in het promoten van de stad en Turkije in het algemeen.”

Hurriyet