De Akinci luchtmachtbasis in de Turkse hoofdstad Ankara zal veranderd worden in een openbaar park genaamd ‘het Democratiepark’. Dat zei minister van Defensie Fikri Isik in een interview met Turkse media.

De minister zei ook dat de regering bezig is met het verplaatsen van een aantal troepen naar Istanbul en Ankara tegen half September. “Ons doel is om troepen te verplaatsen naar Ankara en Istanbul tegen 15 september. De plannen zijn al klaar. Sommige troepen zullen binnen 10 dagen verplaatst worden, anderen binnen 20 dagen of zelfs een maand.”

De Akinci luchtmachtbasis werd als hoofdkwartier gebruikt door de putschisten van 15 juli, geleid door Fethullah Gulen en zijn terreurorganisatie FETO. “Deze plaatsen zullen toegankelijk zijn voor het volk”, zei hij. Turks premier Binali Yildirim kondigde deze plannen vorige maand al aan. Hij zei ook dat de militaire barakken in Istanbul en Ankara die gebruikt werden door de putschisten zullen sluiten.

Bataljons en tanks

Minister van Milieu Mehmet Ozhaseki zei dat enkel bataljons die schietoefeningen doen en tanks gebruiken van stedelijke centra naar landelijke gebieden verplaatst zullen worden. Hij zei dat een speciale commissie opgesteld zal worden voor elke provincie dat zal onderzoeken en bepalen welke eenheden blijven en welke verplaatst zullen worden.

 

TRT