RIZE-ARTVIN HAVALIMANI INSAATI DEVAM EDIYOR. FOTO: AYTEKIN KALENDER DHA

De Minister voor Infrastructuur en Transport Cahit Turhan heeft verklaard dat de luchthaven van Rize-Artvin klaar kan zijn tegen 2020. De luchthaven wordt gebouwd op een aangelegd, verhard eiland op de zeekust. Bijna 30% van het project is voltooid, aldus de minister. In het aannemerscontract is bepaald dat de luchthaven klaar moet zijn tegen 2022.

De luchthaven is een van de grootste investeringen in Turkije en zal een belangrijke meerwaarde zijn voor de regio. Turhan benadrukte het belang van de luchthaven voor de handel met de buurlanden in de Zwarte Zee en voor het toerisme in de regio.

De luchthaven bevindt zich op een afstand van 34 kilometer tot Rize, 125 kilometer tot Artvin en 54 kilometer tot Hopa. Na de luchthaven van Ordu-Giresun zal dit de tweede luchthaven worden die met de speciale techniek op zee gebouwd is.

Turhan gaf ook nog cijfers mee over de bouw van de luchthaven. De luchthaven wordt gebouwd op 85,5 miljoen ton stenen. 242 bouwmachines leggen per dag 100.000 ton stenen aan. Het terminalgebouw zal een oppervlakte van 45.000 m² hebben en de luchthaven zal 3 miljoen passagiers per jaar bedienen.

“Als het gaat om dienstverlening aan de mensen, dan kan niets ons stoppen,” zei hij.

Haberturk

T.A. ✔