Foto: Mahir Alan / AP

Turkse veiligheidstroepen vallen in eigen land alle cellen aan van de terroristische groepering Daesh in verschillende meedogenloze operaties, in aanvulling op de strijd tegen terreur. Deze operaties zijn een onderdeel van Operatie Eufraat Schild die momenteel bezig is in Syrië.

Volgens een verklaring van de Algemene Directie van Veiligheid op maandag, zijn sinds 5 februari 763 mensen aangehouden, die verdacht werden banden te hebben met Daesh. De operatie werd in 29 provincies tegelijkertijd gelanceerd.

Samen met de activiteiten van het weekend, is het aantal arrestaties gestegen tot 820. Naast de aanhouding van verdachten, nam de politie ook beslag op talrijke documenten, digitaal materiaal, twee geweren, vier vuurwapens en munitie.

Zo’n 763 verdachten gelinkt aan Daesh werden gearresteerd in een nationale anti-terreurcampagne (Foto: yenisafak.com)

Aanwervingspropaganda

Daesh zoekt momenteel naar doelen voor een grote aanslag in Turkije en heeft daarom zijn aanwervingspropaganda versneld en geeft Turkije aan als belangrijkste doelwit.

Het merendeel van de verdachten worden ondervraagd voor hun banden met Daesh zoals financiering, aanwerving van buitenlandse strijders en voorraden smokkelen.

Sabah, Hurriyet