Turken barbecueën op boot wegens coronamaatregelen op land

Drie vrienden hebben op een boot gebarbecued terwijl ze op het Seyhan Dam Meer in de zuidelijke provincie Adana aan het varen waren.

Dit als gevolg van van de coronamaatregelen  die in de nabijgelegen picknickplaats waren opgelegd. Het was namelijk niet toegelaten om te barbecueën.

Volgens het Demirören Nieuwsagentschap kwamen drie vrienden, van wie de identiteit onbekend is, naar de picknickplaats bij het Seyhan Dam Meer om een barbecue te maken.

Toen ze ontdekten dat barbecues maken in het gebied niet was toegestaan vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, huurden ze in plaats daarvan een boot om een barbecue te maken terwijl ze op het meer vaarden.

Drone

Terwijl ze naar de drone zwaaiden die hen registreerde, gingen de drie vrienden zonder enige spijt verder met hun boottochtje om te barbecueën.

Mensen in de buurt van de picknickplaats, die de drie vrienden zagen varen op het meer, waarschuwden iedereen om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen het virus en zich te houden aan de coronaregels.

“Iedereen moet zich aan de regels houden,” zei Yasin Kut, een inwoner van Adana die zijn dag in de buurt van het meer doorbracht.

“Iedereen gaat de straat op omdat ze zich vervelen door de maatregelen en de afsluitingen”, zei een andere inwoner.

Adana is een provincie met een middelhoog risico waar op 28 maart dagelijks bijna 30.000 gevallen van het coronavirus werden geregistreerd.

In totaal zijn in het land meer dan 31.000 mensen overleden als gevolg van COVID-19.

Bron: Turkse media