Succestrainer Zidane

Voetbalfans zullen binnenkort misschien een andere Zinedine Zidane zien dan ze gewend zijn, want de voormalige trainer van Real Madrid heeft naar verluidt een reis naar Istanbul gemaakt voor een haartransplantatie.

Turkije is wereldwijd bekend geworden om zijn gezondheidstoerisme, met als speerpunt de haarbehandelingsindustrie, die jaarlijks honderdduizenden mensen uit de hele wereld aantrekt.

De haartransplantatie-industrie, die zich concentreert in Istanbul, genereert naar verluidt alleen al 1 miljard dollar per jaar.

Zidane, 50, bracht naar verluidt een geheim bezoek aan Turkije en verbleef in een hotel in Istanbul waar hij naar verluidt onder het mes ging voor een radicale imagoverandering, meldde het Turkse dagblad Hürriyet op maandag.

In een poging om ervoor te zorgen dat zijn reis geheim blijft, waren alle reserveringen voor de wereldbekerwinnaar van 1998 gemaakt op naam van zijn manager, aldus het rapport.

Zidane, bekend als “Zizou” en vaak beschouwd als een van de grootste spelers in de voetbalgeschiedenis, had een volle, dikke haardos toen hij begon te spelen, maar begon uiteindelijk kaal te worden in zijn twintiger jaren.

Het dunner wordende haar werd zelfs het kenmerkende uiterlijk van de geniale spelmaker voordat hij het allemaal afschoor en sindsdien heeft hij dat uiterlijk behouden tijdens zijn overgang naar een triomfantelijke carrière als manager.

De Fransman, die als speler de wereldbeker en het Europees kampioenschap won, leidde de Spaanse reuzen Real Madrid naar twee La Liga-titels, drie Champions League-triomfen en twee FIFA Club World Cup-kronen in twee periodes als coach sinds 2016.

Bron: Sabah