Internationaal popicoon Madonna deelde een video van de Istanbul Pride March op 27 juni waarin ze vraagtekens zette bij de grote aanwezigheid van politie bij het evenement.

Ze plaatste een video van de Duitse zangeres Liana Georgi die dansend voor een barricade van politie schilden loopt met het bijschrift “Waarom zijn er zo veel PoPo?”

Wereldwijd popicoon Madonna deelde een video van de Istanbul Pride March op 27 juni en informeerde naar de grote aanwezigheid van politie bij het evenement.

Zangeres en songwriter Georgi was in de stad voor een concert op het moment van de mars op 26 juni, en woonde het evenement bij.

“Op 26 juni werden 2021 leden en bondgenoten van de #lgbtqi-gemeenschap in Istanbul, Turkije achtervolgd, gediscrimineerd, bang gemaakt en fysiek aangevallen door de politie,” schreef Georgi naast de video op haar Instagram.

Georgi probeerde langzaam te lopen om de menigte voor de politiebarricade te laten passeren, zei ze, eraan toevoegend dat ze hakken aanhad die het moeilijk voor haar maakten om in de hitte te marcheren.

“Helaas had ik ook een windscherm achter me. Was niet erg prettig. Maar wat ga je doen 🏳️🌈💖💪🏿💪🏽,” schreef Georgi.

De liedjesschrijfster zei ook in het Turks dat er “alleen liefde en hoop” was op de mars, en voegde er een verontschuldiging voor haar Turks aan toe en zei dat LGBT gewoon wil bestaan.

“Ik geloof echt in #solidariteit en dat we deze #policebrutaliteit moeten oproepen,” schreef Georgi,

“We worden behandeld als criminelen. Genoeg.”

Bron: Turkse media