Turkse beveiligingsbeambten zorgden voor een zware financiële tegenslag voor de PKK-terroristen door de inbeslagname van zo’n twee ton aan cannabis tijdens een inval in het zuidoosten van het land.

Het politieteam arresteerde twee verdachten en nam meer dan 7000 cannabisplantjes in beslag. Daarnaast vond men ook nog meer dan 900 kilogram aan hasj en 126 kilogram aan cannabis in poedervorm tijdens raids en veldscans in het Kocaköy, Hani, Lice en Çınar district van de Diyarbakir provincie tussen 11 oktober en 13 oktober.

Ook wapens en bommenmateriaal teruggevonden

Naast de drugs werd er ook materiaal voor bommen, vuurwapens, munitie en communicatiemiddelen teruggevonden in de verschillende safehouses en schuilplaatsen van de terroristen. Door de zware inspanningen van de politie in Diyarbakir, een belangrijk centrum voor de (illegale) cannabisproductie, werden in de jaren 2016 en 2017 al zo een 81 ton aan cannabis in poedervorm, 61 tonnen hasj en meer dan 80 miljoen cannabisplanten in beslag genomen en vernietigd.

Totale waarde van meer dan 6 miljard euro

Men schat de gehele waarde van de in beslag genomen goederen op zo een 6 miljard euro of 25,9 miljard Turkse lira’s.

In soortgelijkende operaties in de naburige provincie van Sanliurfa nam de plaatselijke politie eveneens meer dan 800 kilogram en 40.000 cannabisplanten in beslag.

Foto: Sanliurfa

In de provincie Antalya, in het Antalya district, werd een koppel gearresteerd voor het houden en verbouwen van cannabis op een veld middenin een bosgebied. Er werd meer dan 240 kilogram cannabis in beslag genomen. Daarnaast vernietigde men ook nog eens meer dan 600 cannabisplanten.

Sabah