Turkse man vrijgelaten na online seksueel lastigvallen van 260 vrouwen

Een Turkse man die alleen N.T. wordt genoemd, is voorwaardelijk vrijgelaten hoewel hij 260 vrouwen in Istanbul seksueel intimiderende berichten heeft gestuurd.

De man, getrouwd en vader van vier kinderen, verdedigde zich door te zeggen dat hij zich “verveelde tijdens de pandemie”.

Een 54-jarige Turkse man, alleen geïdentificeerd als N.T., werd vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht nadat hij 260 vrouwen in Istanbul seksueel had lastiggevallen met berichten tijdens de pandemie, meldde Demirören News Agency op 1 oktober.

“Ik was eenzaam tijdens de pandemie. Ik deed dit uit verveling,” zei N.T. ter verdediging van zijn daden.

Catfishing is wanneer iemand een vals online profiel opzet om mensen te misleiden.

De man, getrouwd en vader van vier kinderen, werd voor het eerst voor het gerecht gedaagd na een klacht van een vrouw die bij een niet-gouvernementele organisatie werkt.

De vrouw zei in haar klacht dat N.T. haar een pornografische video had gestuurd en had gezegd dat hij hetzelfde met haar zou willen doen.

De strafklacht van de vrouw bij het openbaar ministerie leidde tot de ontdekking dat N.T. soortgelijke berichten aan 259 andere vrouwen had gestuurd.

Uit het onderzoek bleek ook dat N.T. twee mobiele lijnen had, alsmede meerdere social media-accounts onder valse namen.

N.T. gaf tijdens zijn verklaring toe dat hij inderdaad intimiderende berichten had gestuurd naar willekeurige vrouwen die hij op sociale media had gevonden, waarbij hij zijn “verveling” tijdens de pandemie als oorzaak aanvoerde.

De rechtbank in Istanbul heeft besloten de man onder gerechtelijk toezicht vrij te laten.

Bron: Hürriyet