Martine De Coppel (Vernieuwing)

Martine De Coppel (Vernieuwing) neemt ontslag als gemeenteraadsvoorzitter in Grimbergen (België), nadat donderdagavond tijdens de gemeenteraad te horen was hoe ze een racistische uitspraak deed.

Tijdens de zitting waren plots de woorden “alle vreemden weg” te horen op de achtergrond.

Woorden van gemeenteraadsvoorzitter Martine De Coppel, die vergeten was dat haar microfoon nog aanstond.

“Het ging om een stille bedenking die Martine voor zichzelf maakte en aan niemand gericht was”, reageerde Chantal Lauwers, voorzitter van Vernieuwing. “Sommige raadsleden konden die uitspraak wel horen omdat haar microfoon nog aanstond.”

Grimbergen

“Toen het ging over het aangenamer maken van de dorpskern hoorden we de voorzitster zeggen: Alle vreemden weg“, zegt CD&V-raadslid Jelle De Wilde. “We waren zo verbouwereerd en hebben haar onmiddellijk om excuses gevraagd. Maar die hebben we niet echt gekregen. Ze heeft zich enkel geëxcuseerd voor het feit dat de microfoon nog aanstond.”

De Coppel laat nu weten op te stappen als voorzitster van de gemeenteraad. Meer wil de politica op dit moment niet kwijt. In een persbericht staat dat ze de gemeente niet verder in opspraak wenst te brengen en om die reden haar ontslag heeft aangeboden. Volgens partijgenoot en schepen Bart Laermans gaat het om een ongelukkige uitspraak, die niet gemeend was, maar met nu helaas grote gevolgen.

 

Bron: VRT