Reisorganisatie Corendon hervat vanaf 10 juli weer vakantiereizen naar Turkije, hoewel het kabinet voor dat land een ‘oranje’ reisadvies geeft. 

Reisorganisatie Corendon hervat vanaf 10 juli weer vakantiereizen naar Turkije, hoewel het kabinet voor dat land een ‘oranje’ reisadvies geeft.

Dat advies betekent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar Turkije afraadt. Als mensen toch gaan, moeten ze bij terugkomst twee weken in “thuisquarantaine”.

Om een verplichte quarantaine te vermijden, biedt Corendon klanten de mogelijkheid om een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht een gratis coronatest te ondergaan.

Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine volgens de organisatie niet nodig. Het bedrijf belooft vakantiegangers met een hotelverblijf ook kosteloos naar Nederland te brengen als Turkije een lockdown afkondigt.

Na overleg met de Turkse autoriteiten is vervolgens besloten de vluchten te hervatten naar de badplaatsen Antalya, Bodrum en Dalaman, waar volgens Corendon het aantal coronabesmettingen “zeer laag” is en coronamaatregelen in de hotels streng zijn.

Ook biedt Corendon vakantiegangers een gratis coronatest aan die een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht afgenomen kan worden. Als de uitslag negatief is, hoeft de vakantieganger volgens Corendon niet twee weken in quarantaine, zoals is verplicht na een bezoek aan een land met een ‘oranje’ reisadvies.

Als er tijdens de vakantie bijvoorbeeld een lockdown wordt afgekondigd, garandeert Corendon klanten die een vlucht en hotel hebben geboekt kosteloos weer op te halen.

Bron: NOS