Foto: Gökçek zit op één van de rollercoasters in het park.

Een nieuw themapark in de hoofdstad Ankara heeft zo’n 668 miljoen euro gekost aan het stadsbestuur, dat in handen was van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP).

Nu staat het te verkommeren, klinkt het op Fox TV. Het park moest begin dit jaar de deuren sluiten, omdat de privé-eigenaar zijn elektriciteitsschulden niet kon betalen.

Het nieuwe themapark van Ankara heeft het stadsbestuur, in handen van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), zo’n 668 miljoen euro gekost.

Nu, ongeveer 15 maanden na de opening, is het alweer gesloten, staat het leeg en is het langzaam maar zeker aan het verkommeren. Dat meldde de omroep Fox TV op 24 juni.

Het Ankapark (Wonderland Eurazië) ging open in maart 2019, met een plechtigheid waarop president Erdoğan een toespraak hield. Het beheer werd overgelaten aan een privébedrijf.

In februari 2020 moest het park sluiten door te hoge elektriciteitsschulden. Daardoor raakten honderden mensen hun baan kwijt.

Burgemeester Mansur Yavaş van Ankara (van de Republikeinse Volkspartij (CHP), de grootste oppositiepartij) legt de schuld bij zijn voorganger Melih Gökçek.

Volgens hem heeft die onverantwoord veel geld uitgegeven aan het Ankapark, in plaats van noodzakelijke infrastructuurwerken in de stad te financieren.

“Er moet hier dringend iets gebeuren aan de waterleidingen en de riolering. Het is dringend, niet zomaar wat routineherstellingen. In plaats van daarin te investeren, heeft men de voorbije jaren helikopters en dinosauriërs gekocht voor het Ankapark,” aldus Yavaş.

Eind mei stapte het stadsbestuur naar de rechter en beschuldigde de uitbater van het park van contractbreuk.

Ook de locatie van het Ankapark is controversieel. Het werd namelijk gebouwd op de terreinen van het bosbouwbedrijf Atatürk, dat eigendom is van het ministerie van Land- en Bosbouw.

Bron: Hurriyet

S.V.R.