Brussel – Na de aanslagen in Brussel heeft de Belgische regering de tenten laten verwijderen die door aanhangers van de terreurgroep PKK waren opgezet.

Na de aanslagen in Brussel verzocht de Belgische politie de aanhangers van de terreurgroep PKK om de tenten te verwijderen. De tent die slechts 2 dagen na de aanslagen in Ankara werden opgezet, zijn vandaag weggehaald. De PKK had nog tot eind deze maand de toestemming van de Belgische regering om de tent te laten staan.

Lees ook: Gentse Nationalisten steken PKK-tent in brand, HDP België rouwt!

Remzi Kartal, een van de leiders van de terroristische organisatie PKK in Europa, had daar een  persconferentie gehouden waarin hij de anti-terreuroperaties van de Turkse regering bekritiseerde na de aanslagen in Ankara.

bruksel_5408

Tijdens de EU-Turkije top op donderdag werd de tent leeggehaald. ’s Anderendaags echter, stond de tent weer vol met symbolen van de terreurgroep PKK.

Ondanks terechte kritiek van Turkije, veranderde de Belgische regering haar houding ten opzichte van de terroristen niet. De tent en de aanhangers van de terroristen werden zelfs beschermd door de Belgische politie.


 

De Turkse president Erdogan zei het volgende hierover: “Ze zijn niet rechtvaardig, ze zijn niet oprecht. Ze reageren tegenstrijdig. Vandaag hebben ze de vlag en de posters verwijderd, wie beduvelen jullie.”

Lees ook: Erdogan: “Als die PKK-tent niet verdwijnt dan…”

“Wees oprecht, wees rechtvaardig. Weet dat er geen Turkije, geen Turks volk tegenover jullie staat die jullie om de tuin kunnen leiden. Dit heet overgave aan terrorisme. Ze hebben zich overgegeven aan terrorisme

 

– de redactie