Een moskee in de Zuid-Duitse stad Ulm werd maandagochtend aangevallen door aanhangers van de terreurorganisatie PKK. De terreurbeweging riep haar aanhangers op om meer geweld te plegen in Duitsland en in de rest van Europa.     

De roekeloze aanslag eiste gelukkig geen slachtoffers. De moskee die wordt beheerd door Islamic Community National View (IGMG), liep daarentegen wel schade wat op.

Ondanks een verbod op PKK-activiteiten in Duitsland, slagen de aanhangers van de terroristische organisatie er toch telkens in om gewelddadige demonstraties te organiseren. De PKK en een aantal extreem-linkse organisaties hebben openlijk toegegeven dat ze verantwoordelijk zijn voor de gewelddadigheden van de afgelopen weken tegen burgers, verenigingen en moskeeën over heel Duitsland.

Nog niemand in de boeien geslagen

De Duitse politie heeft opmerkelijk genoeg en na talrijke incidenten nog niemand in de boeien geslagen. De PKK werd in 1993 verboden in Duitsland maar is met zo’n 14.000 Duitse leden nog steeds zeer actief.

Ankara heeft Berlijn meermaals bekritiseerd voor haar laks beleid tegenover terreurorganisatie PKK die op Duitse bodem propaganda voert en geld inzamelt.

Turkije is op 20 januari samen met het Vrij Syrisch Leger (FSA) van start gegaan met Operatie Olijftak om het noordwesten van Syrië te zuiveren van PKK/PYD en IS-terreur.

Turkse troepen en geallieerde Syrische strijders (FSA) hebben zondag de Syrische stad Afrin ingenomen. Afrin was sinds 2012 een belangrijke schuilplaats voor terreurorganisaties PKK en YPG.

Sabah